Skip to content

Brugeradministration

Forfattere: Gunnar Jul Jensen, Henrik Larsen

Hvad er brugeradministration?

Brugeradministration bruges til at tilføje eller fjerne brugere og styre deres rettigheder i det valgte projekt. Rettighederne gælder kun for dette projekt.

Brugeradministration

Brugeradministrationen åbnes fra projektfunktionerne øverst til højre på projektsiden:

Ikon for brugeradministration blandt projektfunktionerne

Ikonet vises kun for brugere, der har rettighed til at oprette brugere. Når ikonet vælges, åbnes følgende dialogboks:

Brugeradministration
Brugeradministration

Dialogboksen viser projektets brugere og deres tildelte rettigheder. Søg efter en bruger via brugernavnet.

Rettigheder

RettighedGiver adgang til
KontaktpersonMarkerer brugeren som projektets kontaktperson på projektlisten.
Et projekt kan kun have én kontaktperson ad gangen. Vælges en ny, erstatter denne den tidligere kontaktperson.
Rollen giver ikke yderligere rettigheder.
Ændre projektRedigere projektets egenskaber og tjenester.
Tilføj brugerTilknytte brugere til projektet.
Tilføj dokumentUploade filer og oprette mapper.
Ændre dokumentOmdøbe og flytte mapper og filer samt redigere filers navn og beskrivelse.
Fjern dokumentSlette mapper og filer, herunder flere filer på én gang.
Ændre brugerÆndre andre projektbrugeres rettigheder.
Fjern brugerFjerne brugere fra projektet.

Tilføj ny bruger

Tilknytning af en ny bruger til det aktuelle projekt kræver rettigheden Tilføj bruger. I brugeradministrationen vælges Tilføj bruger , som er markeret med en rød ramme i figuren nedenfor.

Tilføj bruger
Tilføj bruger

Dette åbner denne dialogboks:

Tilføj bruger
Tilføj ny bruger - start

Med START åbnes følgende:

Tilføj bruger
Tilføj ny bruger - udfyld oplysninger

Under Kendte brugere vises alle brugere, der allerede er tilknyttet andre projekter under samme ejer.

  • Eksisterende bruger: Vælg brugeren på listen og klik på Tilknyt . Tilknytningen træder i kraft med det samme.

  • Ny bruger: Indtast e-mailadressen, hvis brugeren ikke er på listen, og vælg derefter Tilknyt . Brugeren modtager en e-mail med information om oprettelsen.

Fjern bruger fra projektet

I brugerrettighedspanelet fjernes en bruger fra det aktuelle projekt med knappen til venstre for brugerens navn. Knapperne er markeret med en rød ramme i figuren.

Brugerrettighedspanelet med knapperne til at fjerne brugere markeret med rødt
Fjern en bruger fra projektet

Selv om en bruger ikke længere er tilknyttet et projekt, kan brugeren stadig findes i listen over kendte brugere.